Halaman

Zero Studio
Download
eBook
Project
Info
Set in a packed residential area in Aluva, Halaman feels like an escapade to serenity from all the urban commotion. This house is modern and minimalistic, with original rustic finishes, a lot of greenery inside, and spaces that are personal and intimate, well lit and ventilated naturally. In extracting the maximum from a context, open planning of the interior played a key role.
Share
Episodes (2)
Watch videos and understand how the unique elements of this project were designed
Official Promo
Full Video
Full eBook
Download full eBook with all plans, drawings, photos, materials info and editorial text on your device
Number of Pages:36
Number of Images:21
Number of Drawings:14
Format: PDF
Size:18.4 MB
DOWNLOAD PDF EBOOK
Architecture Team
Know the architects and designers who worked on this project
Hamid M M
Principal Architect
Hafeef P K
Principal Architect
About Project
Set in a packed residential area in Aluva, Halaman feels like an escapade to serenity from all the urban commotion. This house is modern and minimalistic, with original rustic finishes, a lot of greenery inside, and spaces that are personal and intimate, well lit and ventilated naturally. In extracting the maximum from a context, open planning of the interior played a key role.
Project Information
Location:Aluva, Kerala
Theme:Indian Contemporary
Plot Area:5662 sq. ft.
Facing:South
Vastu:No
No. of Rooms:4
No. of Car Parking:2
Built-up Area:3200 sq. ft.
Start Year:2015
Completion Year:2019
Project Cost: 3750 per sq. ft. (approx)
Photo Credit: Prasanth Mohan, Running Studios
Houses in Kerala
Zero Studio
Indian Contemporary